Brune pinner blir også kalt colakaker og er kjempegode julekaker. Disse er enkel å lage og du strør over det du liker best. Jeg strødde perlesukker på noen og perlesukker med hakkede valnøtter på resten. Tåler du ikke nøtter så er det kjempegode med bare perlesukker. Fint å legge i et tett glass og ha på lur i adventstiden. 🙂
Husk å legge kun 3 deiger på et stekebrett siden de flyter litt utover, så siden du får 6 deiger her må du bruker 2 stekeplater. 🙂
Dette trenger du til 50-60 stk pinner (alt ettersom hvor brede du lager pinnene)
- 200 gram meierismør
- 200 gram sukker
- 300 gram hvetemel
- 1 eggeplomme
- 1 stor ss lys sirup
- 4 ts kanel
- 2 ts vaniljesukker
- 1 ts natron
- Perlsesukker / evt hakkede nøtter til pynt
- 1 sammenvispet egg til pensling
Pisk romtemperert smør og sukker til det blir hvitt. Tilsett eggeplommen og sirup og alt det tørre, bruk en sleiv eller slikkepott.
Rør deigen godt sammen til du får en litt seig klump. Denne skal nå formes til en tykk avlang pølse.
Del deigen i 6 ca like store deler og rull tynne pølser ut av de og legg på stekebrett. Klem de litt ned på stekebrettet.
Visp sammen et egg og pensle deigen. Strø over perlesukker og evt nøtter.
Stekes ved 180 grader varmluft i ca 14-16 minutter.
Når de er ferdige skjærer du tynne strimler på tvers med en pizzaskjærer. Gjør dette med en gang kakene er tatt ut. Når du har skjært i de kan du avkjøle de på rist.
Nytes når som helst 🙂 Oppbevares i en tett boks. God førjulstid. 🙂
Leave a Reply