Vepsebol

Vepsebol eller konfektmarengs som noen kaller det, er supergodt og enkelt å lage. Jeg husker jeg fikk disse kakene til jul i min barndom så tradisjoner og barndomsminner skal man ta godt vare på.

Kakene er også glutenfrie så fint for de som trenger glutenfri bakst. 🙂 Jeg er jo superglad i både sjokolade og kokos og her har du begge delene. Nydelig sprø blir de og litt seige inni. Jeg anbefaler å doble oppskriften. Særlig hvis du elsker de like mye som meg. 😉 Julen er tid for tradisjoner og derfor dukker det stadig opp kaker fra min barndom. <3 Selvfølgelig så kan man lage disse utom jul også, smaker godt når som helst. 😉

Et lite tips når du lager disse er å bruke en glassbolle eller stålbolle når du pisker eggehvitene. Da blir de best. Og viktig å IKKE få med noe eggeplomme i eggehviten når du skiller eggene, da kan det bli vanskelig å få de stive.

Dette trenger du til ca 30 vepsebol: (alt ettersom hvor store/små du lager de)

  • 2 eggehviter
  • 1-2 ts vaniljesukker
  • 125 gram sukker
  • 125 gram mørk sjokolade
  • 125 gram kokosmasse

Skill eggehvitene og legg i en bolle. Pisk de med en håndmikser til eggehvitene blir tykke og sitter fast i bollen når du snur den opp ned.

Bland vaniljesukkeret med sukkeret og tilsett det i den stive eggehvittemassen litt etter litt mens du fortsatt pisker. Pisk helt til alt er blandet godt og blitt en seig masse.

Hakk kokesjokoladen i biter og tilsett denne forsiktig i massen sammen med kokosmassen. Bruk en slikkepott til å vende det forsiktig inn.

Kle en bakeplate med bakepapir og bruk 2 tskjeer til å lage små topper av marengsmassen. Stekes ved 170 grader varmluft i ca 16-18 minutter. Avkjøl på rist.

Oppbevares i tett boks. Nytes når som helst. Kos deg. 🙂

-Reklame-