Disse sjokoladebarene er syykt gode og helt SUKKERFRIE! 🙂 Lett å lage er de også så det er bare å prøve. Selvfølgelig kan de lages med sukker, da bruker du bare det vanlige glasset med peanøttsmør(med rødt lokk) og vanlig mørk sjokolade og vaniljesukker.
Nøtteallergikere må styre unna dessverre da det er mye peanøtter i disse. Du får i deg mye som er bra for kroppen ved å spise disse da de inneholder havregryn, som er kjent for å forebygge hjerte og karsykdommer. Du får også i deg B og E vitaminer og masse proteiner. Peanøttsmøret bidrar til et jevnt blodsukker for kroppen samtidig som du får i deg masse fiber, mineraler og sunt fett. 🙂
Lag gjerne dobbel porsjon når du først er i gang-disse forsvinner fort. 😉 Oppbevar de i et tett glass i kjøleskapet så har du de tilgjengelig når du har lyst på noe godt som også er sunt. 🙂 Superfine til å gi bort i feks vertinnegave i en fin boks.
Dette trenger du til ca 14 små barer:
- 2 dl havregryn (eller havremel hvis du har)
- 2 gode ss plantego’ peanøttsmør
- 2 ss kokossirup
- 1 ss kokosolje
- 1/2 ts vaniljepulver
Peanøttkrem lag to:
- 2 gode ss plantego’ peanøttsmør
- 2 ss kokossirup
- 1/2 ts vaniljepulver
1 plate med sukkerfri mørk sjokolade (og evt kakaonibs til å strø på toppen, men ikke nødvendig)
Begynn med å kjøre havregryn til havremel noen sekunder i en blender, hvis du ikke har ferdig havremel.
Bland alle ingrediensene i en bolle og rør sammen til en deig.
Kle en form (jeg brukte en tom isboks) med plastfolie og press deigen i.
Rør sammen ingrediensene til peanøttkremen, lag to, og smør over det første laget. Settes i fryseren minimum 30 min.
Ta ut barene fra fryseren og del de i passende biter. Smelt sjokolade i et vannbad.
Stikk en tannstikker i hver bit og dypp den i den smeltede sjokoladen. Strø ev over kakaonibs og sett kaldt.
Da gjenstår det bare å smake og legge resten i et tett glass i kjøleskapet. Håper det smaker. 🙂 🙂 🙂
Nytes med god samvittighet!
Sunne og gode!
Nam!
Leave a Reply