One pot gryter er kjempesmarte middager, alt i en gryte også kok opp. Her er det masse man kan velge mellom, denne gangen lagde jeg med tagliatelle, pølser, grønnsaker og spinat. 🙂 Gryten skal koke ca 15 min så dette er rask og god hverdagsmat. Et tips er å putte alt i gryten kvelden før, når du kommer hjem fra jobb er det bare å sette den på platen og koke opp. Lettere blir det ikke 😉
Her kan du også lage gryten kjøttfri, smaker er helt nydelig uten pølser også. Husk parmesan til å drysse over ved servering, litt olivenolje og nykvernet pepper. Et must på pasta synes jeg. 😉
Et tips til deg hvis det blir rester igjen: Legg alle restene i en ildfast form , strø over parmesan eller revet ost og gratiner den i ovnen ca 15-20 min. Helt ypperlig å bruke pastarester på og du reduserer matsvinn. 🙂
Dette trenger du til 4 personer:
- 1 pose med spinat
- 1 liten squash
- 2 gulrøtter
- 1 kinesisk hvitløk
- 1 gul løk
- 1 pakke med pølser(kan droppes hvis du vil ha kjøttfri middag)
- 2 bokser med moste tomater
- 1 1/2 dl creme fresh
- 400 gram tagliatelle
- 5 dl vann
- 1 dl parmesan (spar litt til servering også)
- 1-2 ts kajennepepper
- salt/pepper
Kutt alt i biter.
Putt alle ingrediensene i en stor gryte. Krydder også.
Da gjenstår det bare å koke opp gryten, rør av og til. La den småkoke ca 14-15 min, sjekk at pastaen er ferdig når du tar den av platen og serverer. Bon Apetit’! 🙂
Leave a Reply