Laks og grønnsaker er noe som passer utrolig godt sammen, er lettvint og enkelt å lage og supersunt! Spesielt når du kan hive alt i en form. 🙂 Lettere blir det ikke. Det tar 10 min å kutte grønnsakene og hive alt i formen, så må du vente mens den er 20 min i ovnen. Konklusjon: En liten halvtime og middagen er ferdig 🙂 Sausen her er enkel og smakfull, creme fresh med hvitløk og sitron og krydder.
Som alle vet så spiser vi for lite fisk og får i oss for lite Omega 3. Ved å lage en slik form med alt i ett er det lettere å blande fisk i og mange “glemmer” at det er en fiskemiddag.;) Også er det jo såå godt da. Jeg lagde en deilig frisk salat til, den kan du lage mens formen er i ovnen. Sunn og god middag!
Her kan du bruke de grønnsakene du har tilgjengelig slik at du får brukt de opp. Jeg puttet også en squash i denne gryten slik at jeg fikk brukt den før den ble dårlig. 😉 Tåler du ikke laktose så bruk creme fresh som er laktosefri.
Dette trenger du til 4-5 pers, en ildfast form :
- 500-650 gram laksefilet (jeg bruker den store pakken fra Rema 1000)
- 4 gulerøtter
- 1 persillerot
- 1/2-1 brokkoli (min var stor så jeg brukte halve)
- 1 purreløk (her brukte jeg også halve pga størrelsen)
- 3 hvitløksfedd
- 1 1/2 boks med creme fresh
- Sitron
- Revet ost
- Salt/pepper/tørket dill (kan sløyfes)
Begynn med å hakke alle grønnsakene i passende små biter og legg de i en ildfast form.
Skjær laksen i passende biter, krydre den med det krydderet du liker godt og legg laksen oppå grønnsakene.
Finhakk hvitløk og bland det i creme fresh, skvis godt med sitron i blandingen. Krydre gjerne med litt tørket dill eller urtekrydder. Hell blandingen over lakseformen.
Topp formen med så mye ost du har samvittighet til. 😉
Stekes ved 180 grader i ca 18-20 minutter. Smaker helt nydelig med en salat til.
Da håper jeg det smaker. Nyt i vei! 🙂
Leave a Reply