Elgskank

Når vi fikk levert masse elgkjøtt av en jeger, fulgte det med en elgskank. Jeg har ingen erfaring med dette så her måtte jeg utfordre meg selv. 😉 Og resultatet ble utrolig bra. Smakfull og nydelig elgskank ble det.

Elgkjøtt er et supersunt og magert kjøtt som inneholder masse antioksidanter, mineraler og omega 3. Dette fordi dyrene beiter i det fri og har et sunt kosthold. Mange tror at viltkjøtt beregnes som rødt kjøtt, som man ikke skal spise så mye av. Dette er nok feil. Viltkjøtt omfattes ikke av de samme kostholdsrådene mht rødt kjøtt og er mye sunnere enn rødt kjøtt. (Rødt kjøtt menes kjøtt fra gris, storfe og sau.) Så kos deg med viltkjøttet med god samvittighet.

Dette trenger du:

  • Elgskank
  • Div grønnsaker/sjalottløk
  • Poteter
  • Rødvin
  • Maizenna
  • Stekepose
  • Meierismør til steking
  • Salt/pepper/tørket timian

Jeg begynte med å tørke av elgskanken med papir også krydret jeg med salt/pepper og timian. Så brunet jeg den godt i en varm stekepanne med smør.

Så kutter du opp de grønnsakene du vil ha og legger de i en stekepose.

Hell ca 1 dl vann og 2 dl rødvin i stekeposen og legg elgskanken oppå grønnsakene. Lukk igjen posen og klipp et hull i ene enden som peker litt opp. Legg i en ildfast form og inn i ovnen, varmluft v/ 150 gr. Min stod i nesten 2 timer. Skjær kjøttet av beinet og server med grønnsakene som er i stekeposen.

For å lage sausen gjør du slik: Hell all kraft fra stekeposen når skanken er ferdig stekt i en kjele. Tilsett 1-2 ss maizenna jevner og la det småkoke ca 5 min. Jeg liker at sausen til denne retten ikke skal være spesielt tykk, men litt fyldigere enn sjy. Smakes til med evt salt/pepper. Server’ til elgskanken.

Jeg kokte poteter og persillerot til en potetmos og serverte dette som tilbehør.

Da håper jeg det smaker, dette synes vi var utrolig godt 🙂 Nydelig med litt ripsgele til og et glass kraftig rødvin.:)

-Reklame-