Jeg skulle ha middagsgjester og ville lage en smuldrepai alle kunne spise. Så da måtte den være nøttefri og sukkerfri. Jeg hadde epler, men man kan lage den med div bær, pærer, plommer eller hva du liker best og har tilgjengelig. 🙂 OG selvfølgelig kan du lage denne med vanlig sukker, bytt bare ut honningen med farin.
Jeg brukte også litt bokhvetespirer på toppen for ekstra crunch, men det trenger man ikke altså.
Jeg serverte med is og varme bringebær og jordbær. Pisket krem er også supergodt til. 🙂
Dette brukte jeg til en paiform:
- 2 dl spelt mel (eller bruk vanlig hvetemel)
- 2 dl havremel
- 125 gram kokossmør (eller meierismør)
- 2 ss kaldt vann
Fyll:
- 3 epler
- 2 ts kanel
- 2 gode ss honning
Crumble til topp:
- 3 dl havregryn
- 100 gram kokossmør
- 3-4 ss honning
- evt bokhvetespirer (kan sløyfes)
Putt alle ingredienser til bunnen i en blender. Kjør til en masse og trykk den ut i en smurt paiform/ildfast form.
Skrell eplene til fyllet og del de i skiver. Legges i en bolle og bland over kanel og honning.
Fordel epleskivene over bunnen.
Bland sammen havregryn(og evt bokhvetespirer), smør og honning i en bolle, bruk hendene til å samle det til en smuldredeig. Bruk evt en ss med havremel i tillegg. Bre det utover epleskivene.
Stekes på varmluft 180 grader i 35-40 min. Serveres med is eller pisket krem. 🙂
MMMMMmmmmm
Jeg serverte også varme bringebær og jordbær til.
Denne gikk unna Kos deg
Leave a Reply