Denne gode helgemiddagen var det datteren min som valgte da hun var hjemme i helgen. Kjempegod lørdagsmat. 🙂 Når kyllingfilet i tillegg blir fylt med godsaker og pakket inn i bacon så blir smaken utrolig god. Og med ovnsbakte sesampoteter til blir måltidet komplett. Sunt og godt er det også. Masse protein fra kyllingen som også er mager og med brokkoli ved siden av får du også i deg mye jern,a,c og folinsyre. 🙂
Jeg serverte med en god kyllingsaus ,aioli og salat til. Server med det tilbehøret som du liker best.
Dette trenger du til 4 pers:
- 4 kyllingfileter
- 12 baconskiver (beregne ca 3 skiver pr filet)
- 1 pakke kremost med urter
- 800 gram poteter
- kyllingkrydder/salt/pepper/
- brokkoli som tilbehør eller salat
- sesamfrø
- oregano/salt/pepper/hvitløkspulver til potetene
- Evt saus
Tørk godt av kyllingfiletene og skjær et snitt i midten på langs. Fyll de med en god ts med kremost. Krydre filetene og surr baconskiver rundt.
Snitt fileten på langs og legg i kremost. Krydre.
Rull baconskiver rundt filetene
Vask potetene og del de i båter. Legg i ildfast form. Krydre og ringle olje over de. Tilslutt strør du godt med sesamfrø over.
Del potetene i båter Krydre og ringle olje over. Strø sesamfrø over.
Stek kyllingfiletene i litt smør på varm panne så baconet får farge. Legg de i en ildfast form og stek v varmluft 200 grader ca 30 min. Sett inn potetene litt før slik at de står 35-40 min. De skal bli gyldne og sprø.
Stekes i varm panne med smør Legg i ildfast form når de skal i ovnen
Ferdig stekt.
Ferdig stekt Ferdig stekt
Da gjenstår det bare å servere med det tilbehøret du liker. Håper det smaker. 🙂
Håper det smaker.
Digg lørdagsmiddag.
Leave a Reply