Enkel Kyllinggryte

Kyllinggryte er supergodt og velsmakende. Dette er en enkel og lettvint oppskrift som jeg har brukt i flere år. Jeg varierer på hva jeg har som tilbehør; ris, poteter, couscous og noen ganger bare en salat til med hvitløksbrød. Godt uansett hva du velger. 🙂

Det er creme fresh i denne gryten-tåler du ikke det så bruk det som du tåler.

Skjær opp alle grønnsaker og kyllingfileter på forhånd så er mesteparten av jobben gjort. Da er det bare å steke og putte i gryten.

Dette trenger du til ca 6 pers: (er dere færre så halver’ den gjerne)

  • 1000 g kyllingfilet (er dere bare 2 pers holder det med 2 kyllingfileter)
  • 1 liten brokkoli (eller 1/2 stor brokkoli)
  • 1 rødløk
  • 1 squash
  • 2 paprika (gjerne rød og gul)
  • 1 kinesisk hvitløk
  • 2 bokser med creme fresh
  • 6 dl kyllingfond (eller bruk ca 6-7 dl vann med 3 hønsebuljongterninger)
  • 2 ts karri
  • 2 ts gurkemeie
  • 2 ts hvitløkspulver
  • 1 ts kajennepepper.
  • salt/pepper etter behov

Kutt alle grønnsakene i grove, chunky biter. Det samme med kyllingfileten.

Hell kyllingfond/vann med buljongterninger i en gryte. Kok opp. Tilsett creme fresh og rør den godt ut. Få et oppkok.

Brun kyllingbitene godt i en varm panne med olje og krydre godt. Stek i flere omganger så pannen ikke blir så full.

Legges i gryten med creme fresh etter steking. Der skal det kun småkoke nå.

Stek alle grønnsakene kjapt i pannen med litt olje. Ca 1/2 minutt bare og hiv de oppi gryten der kyllingbitene ligger.

Rør godt. Smak til med evt salt/pepper.

Da gjenstår det bare å nyte!!! 🙂 Velbekomme! 🙂

-Reklame-