Kyllinggryte er supergodt og velsmakende. Dette er en enkel og lettvint oppskrift som jeg har brukt i flere år. Jeg varierer på hva jeg har som tilbehør; ris, poteter, couscous og noen ganger bare en salat til med hvitløksbrød. Godt uansett hva du velger. 🙂
Det er creme fresh i denne gryten-tåler du ikke det så bruk det som du tåler.
Skjær opp alle grønnsaker og kyllingfileter på forhånd så er mesteparten av jobben gjort. Da er det bare å steke og putte i gryten.
Dette trenger du til ca 6 pers: (er dere færre så halver’ den gjerne)
- 1000 g kyllingfilet (er dere bare 2 pers holder det med 2 kyllingfileter)
- 1 liten brokkoli (eller 1/2 stor brokkoli)
- 1 rødløk
- 1 squash
- 2 paprika (gjerne rød og gul)
- 1 kinesisk hvitløk
- 2 bokser med creme fresh
- 6 dl kyllingfond (eller bruk ca 6-7 dl vann med 3 hønsebuljongterninger)
- 2 ts karri
- 2 ts gurkemeie
- 2 ts hvitløkspulver
- 1 ts kajennepepper.
- salt/pepper etter behov
Kutt alle grønnsakene i grove, chunky biter. Det samme med kyllingfileten.
Hakk grønnsakene
Skjær kyllingfilet i grove biter
Hell kyllingfond/vann med buljongterninger i en gryte. Kok opp. Tilsett creme fresh og rør den godt ut. Få et oppkok.
Pisk creme fresh godt ut og kok opp.
Brun kyllingbitene godt i en varm panne med olje og krydre godt. Stek i flere omganger så pannen ikke blir så full.
Legges i gryten med creme fresh etter steking. Der skal det kun småkoke nå.
Legg kyllingbitene i gryten og slå ned varmen
Stek alle grønnsakene kjapt i pannen med litt olje. Ca 1/2 minutt bare og hiv de oppi gryten der kyllingbitene ligger.
Stek grønnsakene kjapt Puttes i gryten
Rør godt. Smak til med evt salt/pepper.
Bland godt.
Da gjenstår det bare å nyte!!! 🙂 Velbekomme! 🙂
Kos deg.
Leave a Reply