Gulrotsuppe

En varm og god gulrotsuppe med litt spicy sting i passer alltid på en hufsen og kald høstdag. Denne er proppfull av betakaroten,kalium, jern og magnesium. Gulrøttene forebygger også kreft og styrker synet vårt. Og nå som vi går inn i årets mørkeste mnd trenger vi disse næringstoffene. 🙂 Lag noen deilige havrerundstykker til og du får et komplett sunt og godt måltid som metter lenge og som er såå bra for deg og kroppen din. (Orker du ikke bake så funker det med ferdigkjøpte rundstykker også. 😉 )

Dette trenger du til ca 4 pers:

  • 600 g gulrøtter
  • 350 g søtpotet
  • 3 sjalottløk 1 stor rød chili
  • 1 1/2 kinesisk hvitløk
  • 1 liter kyllingkraft (bruk 1 liter vann og 2-3 buljongterninger hvis du ikke har kraft)
  • 1 ts malt korianderfrø
  • 2 ts malt paprika
  • salt/pepper
  • Evt chorizo til topping

(Har du fersk ingefær så er det supergodt å bruke det i suppen, sellerirot også.)

Begynn med å grovhakke hvitløk, sjalottløk og chili. Jeg fjerner frøene fra chilien. Hakk gulrot og søtpotet i grove biter.

Begynn med å frese sjalottløken i litt god olje i 1 minutt, tilsett chili og hvitløk og la det frese sammen i 1 minutt til. Krydre nå med koriander og paprika. Tilsett gulrøttene og søtpotetene og rør om i gryten.

Tilsett kyllingkraft eller vann med buljonterning og kok opp. La det koke under lokk i ca 20 min.

Imens det koker, kutter du chorizo pølsen i små biter og steker i en tørr stekepanne. Pølsen inneholder så mye fett så det er ikke nødvendig med olje i pannen, Stek de til de blir sprøstekte.

Når suppen er ferdigkokt bruker du en stavmikser eller en blender til å kjøre suppen glatt. Vær forsiktig med stavmikseren, hold den loddrett, det er såå vondt å brenne seg hvis det spruter.

Da er det bare å toppe den med sprøstekt chorizo. Håper det vil smake. Velbekomme! 🙂

-Reklame-