Sunne Scones med eple og kanel

Disse proteinscones’ene er supersunne, sukkerfrie og veldig gode. Enkle å lage er de også, så vel verdt at du prøver de. Her trengs ingen heving pga bakepulveret så det går kjapt å røre sammen deigen. Det lukter litt eplekake under steking og derfor er disse veldig gode med syltetøy på siden de blir litt søte, men friske på smak. 🙂

Disse inneholder masse proteiner pga cottage cheese og pga havren er dette sunn hjertemat. Havrekorn senker kolesterolet vårt og kan trolig redusere risikoen for tykktarmskreft. Havre kan redusere forstoppelse og er gunstig for diabetikere. Siden cottage cheese også er fermetert så har det et styrket innhold av næringsstoffer som beskytter immunforsvaret vårt. Her får du i deg bla vitamin B2, A, B12, B3 og folat.

Jeg brukte hakkede valnøtter som topping. Det gir en god krønsj. Tåler du ikke nøtter kan du strø over litt havregryn.

Dette trenger du:

  • 100 g havregryn
  • 150 g havremel
  • 100 g kesam
  • 150 g cottage cheese
  • 2 egg
  • 2 ts bakepulver
  • 2 ts kanel
  • 2 ss flytende honning
  • 1 eple raspet
  • Evt valnøtter til topping

Bland kesam, cottage cheese, egg honning, kanel og bakepulver i en bolle og bruk en stavmikser til å kjøre det glatt.

Så tilsetter du havregryn, havremel og revet eple i røren, vend om med en slikkepott.

Kle en bakeplate med bakepapir og bre deigen utover. Bruk litt olje på slikkepotten så er det lettere å bre den utover. Rut gjerne med en kniv dyppet i olje. Pensle med vann og strø evt valnøtter over.

Stekes i ovnen, varmluft 180 grader 25-30 min. Avkjøles på rist.

Da håper jeg det smaker. Kos deg masse. 🙂

-Reklame-