Sukkerfrie Peanøttbarer

Disse sukkerfrie peanøttbarene inneholder masse proteiner og er supre etter trening eller bare hvis du vil ha noe godt å kose deg med 🙂 Visste du at peanøtter inneholder masse antioksidanter, mineraler og vitamin E og B? Og når du kombinerer det med dadler, sukkerfri mørk sjokolade og råkakao, ja da får de godterier som smaker utrolig godt og helt uten sukker! 🙂

I disse har jeg brukt økologisk peanøttsmør, som også er helt sukkerfritt, fra Plantego’. Ikke bruk det vanlige peanøttsmøret med rødt lokk- det er en sukkerbombe uten like. Men vil du lage de med sukker så er det jo fritt fram for det.

Disse kan du bli fort avhengige av, så derfor er det også fint at de ikke inneholder sukker. Ta deg en bar etter trening eller som mellommåltid, sunt og bra for deg. (hvis du tåler nøtter da selvfølgelig.)

Dette trenger du til ca 15 stk:

Bunn:

  • 3 dl havregryn
  • 1 ss kokosolje
  • 1/2 ts salt
  • 4 ss plantego peanøttsmør

Fyll:

  • 15 dadler, steinfrie
  • 1 ss råkakaopulver (kjøpes på helsekost)
  • 1 ss kokosolje
  • 4 ss palntego peanøttsmør
  • Sukekrfri mørk sjokolade til topping (kjøpes på helsekost eller i div matbutikker)
  • Evt salte peanøtter til pynt

Begynn med å lage bunnen. Ha alle ingredienser til bunnen i en liten foodprosessor. Kjør til en glatt masse. Press massen ned i muffinsformer, helst av silikon, da er det enkelt å få de ut. Men funker med papir også.

Så lager du fyllet. putt alle ingredienser til fyllet i samme blender, kjør til det er blitt en masse. Trykkes i muffinsformene over bunnfyllet.

Så smelter du sjokoladen i et vannbad og brer over muffinsene til slutt.

Dryss evt over salte peanøtter eller noen andre nøtter. Sett i fryseren i 15 min ca.

Da er det bare å ta de ut av formene og nyte. Det er lurt å oppbevare de i en boks i fryseren..eller i kjøleskapet. Har du de i fryseren så ta de ut 10 min før du skal nyte de. Der holder se seg lenge. Er de i kjøleskapet er de klare til nytelse når som helst. LYKKE TIL. 🙂

-Reklame-