Spicy Kyllinggryte med quinoa

Denne kyllingretten har asiatiske smaker og er sunn og god siden den både innholder quionoa og blomkål. En ypperlig måte å få barn som ikke liker blomkål, til å nettopp like den, for her er smakene så utrolig gode og blomkålen blir kamuflert i “tusen biter”. 🙂

Jeg klarte ikke å stoppe å spise når jeg hadde laget ferdig denne, den var såå utrolig god!!!! Anbefales på det varmeste. Quinoa inneholder masse antioksidanter, sunt fett, jern,fiber og bidrar med masse proteiner. Det får du også fra kyllingen, så her er det bare å digge innpå med god samvittighet. Quinoa er også bra for hjertet vårt og blir beregnet som SUPERMAT 🙂 Det er også glutenfritt. Tåler du ikke laktose så bruk laktosefri creme fresh.

Dette trenger du til 4-5 pers:

  • 4-5 store kyllingfileter
  • 1 blomkål
  • 5 gulrøtter
  • 3 små røde paprika
  • 3 kyllingbuljongterninger (har du kyllingkraft så bruk gjerne det)
  • 9 dl vann
  • 1 1/2 dl quinoa
  • 4 gode ts med Sambal Oelek (liker du ikke så sterkt så prøv med 2-3)
  • 1 boks creme fresh
  • 2 ts karri
  • 2 ts malt paprika

Begynn med å hakke paprika, gulrot og blomkål i passende grove biter. Gjør det samme med kyllingen.

Begynn med å frese grønnsakene i litt olje i et minutt, gjør det i flere omganger hvis pannen blir for full, og legg det i en kasserolle. Krydre med salt og pepper.

Skyll quinoaen under kaldt vann og tilsett den i gryten sammen med vann og kyllingbuljongterninger. Kokes ca 12-14 min min med lokk.

Stek kyllingbitene i olje i flere omganger, krydres med karri og malt paprika. Stekes til det er nesten helt gjennomstekt. Legges til side så lenge.

Når gryten er kokt ferdig tilsettes creme fresh og sambal oelek. Rør så alt blander seg. Smak til underveis, liker du det ekstra hot tar du i mere sambal oelek. Putt i kyllingen tilslutt, smak til om du trenger mere salt/pepper.

Da gjenstår det bare å si: NYT OG KOS DEG!! 🙂

-Reklame-