Søtpotetsuppe

Søtpoteter, love it or hate it. 🙂 Er du ikke noe særlig glad i søtpoteter så MÅ du lage denne suppen og smake..for her kommer de asiatiske smakene fram fra rød curry og kokosmelk. Jeg er ganske sikker på du vil elske den! Søtpoteten er sunn og rik på masse kalium og c vitaminer. Så denne suppen er sunn, mettende og god. Server gjerne godt brød til suppen.

Denne oppskriften er meget enkel og alle får den til. Hakk alle grønnsakene først, så er det bare å frese de kjapt i pannen og helle på kyllingkraft og kokosmelk og la den putre i 20 min. 🙂

Av topping på suppen har jeg brukt ristede gresskarkjerner m litt salt på. Det er supergodt. Men sprøstekt bacon/chorizo er også digg.

Dette trenger du til 4 pers:

  • 400 g søtpotet (ca 1-2 middelsstore)
  • 200 g gulerøtter (2-3 stk)
  • 1 kinesisk hvitløk
  • 2 ts frisk ingefær
  • 2 sjalottløk
  • 1 chili
  • 4 ts red curry paste
  • 5 dl kyllingkraft(2 terninger buljong)
  • 1 boks kokosmelk
  • evt gresskarkjerner til dryss
  • lime til å skvise over (kan sløyfes)

Begynn med å hakke opp alle grønnsakene. Jo mindre biter potene og gulerøttene, jo mindre koketid.

Fres løk,hvitløk,chili og ingefær med litt olje i en gryte på middels varme et par minutter. Tilsett curry paste og la surre med litt. Også tilsetter du potene og gulrøttene.

Hell over kokosmelken og kyllingkraften og rør om.

Nå skal den stå og småkoke ca 20 min med lokk på.

Når den er kokt ferdig, kjenn at potene og gulerøttene er myke, bruk en stavmikser og kjør suppen glatt. (Vær forsiktig med stavmikseren, vondt å brenne seg på varm suppe) Det beste trikset med stavmikser er å la den stå rett i bunnen mens du kjører volum på. Tar du den opp spruter det fælt. 🙂

Jeg ristet gresskarkjerner i en tørr panne, da popper de som popcorn. 🙂 Godt med litt salt over. Tilsett de som dryss over suppen hvis ønskelig.

Da gjenstår det bare å si : Velbekomme 🙂 Håper det smaker!!

-Reklame-