En god, enkel og smakfull middag på bare 15 min. Ja det tar ikke lengre tid. 🙂
Her kan du bruke fullkornspasta hvis du vil ha retten litt sunnere og din egen favorittgrønnsak. Jeg er veldig glad i brokkoli og bruker den til mye. Visste du at brokkoli kan bekjempe div kreftformer, betennelser og har en positiv effekt på immunforsvaret vårt? Den inneholder Vitamin A,C,K,E og folinsyre. Masse jern, kalsium og kalium og masse antioksidanter har den også. Så bruk den!! 🙂 Men lurt å ikke ihjelkoke den, den trenger kun et minutt i kokende vann.
Dette trenger du til 4 pers:
- 4 laksefileter
- 1 pakke med fersk pasta (300 gr)
- 2 dl matfløte
- 1/2 kinesisk hvitløk
- 1-2 sjalottløk
- 1/2 – 1 chili (kan sløyfes hvis man ikke liker litt sting i maten)
- Noen buketter brokkoli
- 1 neve parmesan (eller så mye du har samvittighet til)
- Salt/pepper
- Litt sitron til å skvise over når retten er ferdig(kan sløyfes)
Del laksestykkene i passende biter, krydre de og legg de i en ildfast form med olje i bunnen. Krydres med sat/pepper og evt det krydderet du liker. Inn i ovnen ca 8-9 min på 180 gr.
Skjær laksen i passende biter og krydre den før du setter den i ovnen
Sett på kokevannet til pastaen og følg anvisningen på pakken hvor lenge den skal koke.
Sett pastaen til koking
Hakk opp sjalottløk,hvitløk, chili, del brokoli i passende biter.
Hakk grønnsakene
Fres løk,chili og hvitløk i 1 minutt på medium varme i litt olje.
Fres løk, hvotløk og chili i olje
Tilsett fløten i blandingen og parmesanosten.
Tilsett fløteblandingen Tilsett parmesanosten
Når det er 1 minutt igjen av pastakokingen hiver du brokolibitene oppi og koker sammen det siste minuttet.
Legg brokolien oppi pastavannet og kok med det siste minuttet
Hell av vannet av pastaen og brokkolien, tilsett laksebitene som du nå har tatt ut av ovnen og hell over fløteblandingen.
Hell fløteblandingen over laksen og pastaen
Blandes godt, skvis over litt sitron hvis du ønsker, serveres med et parmesandryss på toppen ,en skvett olivenolje og nykvernet pepper. Håper det vil smake. 🙂
Mmmmm, dette er såå godt!
Digg Håper det smaker
Leave a Reply