Så var det meg og pasta igjen da. 😉 Jeg elsker det og det smaker alltid så himmelskt godt. Denne gratengen lages i en ildfast form og er kjempegod å varme opp dagen etter hvis ikke alt blir spist.
Lag en god salat ved siden av og evt brød til. Her ble det bare salat men du verden så godt det var. 🙂 Bruk gjerne glutenfritt mel i sausen og kjøp glutenfri pasta hvis det er kun det du tåler. Det samme gjelder melken.(laktosefri, havremelk mm, bruk den du tåler)
Dette trenger du til 4 pers:
Dette trengs til sausen:
- 250 g pasta
- 1 kinesisk hvitløk
- 2 sjalottløk
- 1/2 rød chili (kan sløyfes)
- 1 skinkeboks
- Litt revet ost til å strø på toppen (jeg brukte litt revet og litt fersk parmesan som jeg strødde over)
- salt/pepper
Sausen:
- 2 ss meierismør
- 4 ss hvetemel
- 6 dl melk
- 1 neve med revet ost
- salt/pepper/muskat etter behov
Begynne med å koke pastaen etter anvisning på pakken.
Kok pasta og hell av vannet
Mens pastaen koker kutter du løk, hvitløk, chili og skinke i biter og steker lett i en panne med litt olje. Stek løken først og tilsett skinkebitene på slutten.
Hakk lok, hvitløk, chili og skinke
Begynn nå å lage sausen. Smelt smøret i en panne og tilsett mel og bland godt mens du skrur ned platen litt.
Smelt smør og tilsett mel Bland godt Tilsett melken og krydder og rør ut alle klumper
La sausen småkoke noen minutter. Tilsett så en neve med gulost og skinkeblandingen.
Tilsett en neve revet ost Bland skinkeblandingen i sausen
Legg den kokte pastaen som du har latt renne av seg kokevannet(tilsett litt olje i pastaen når vannet er rent av) og legg den i en ildfast form. Tilsett sausblandingen over og rør godt. Strø ost på toppen.
Stekes ved 220 gr ca 15-20 min. La den bli gylden på toppen. Server med evt salat til. Bon Apetit*. 🙂
Ferdig!!
Håper det smaker.
Leave a Reply