Viltkjøtt er en slager her i huset, vi nyter det så ofte vi kan. Kjøttet er magert og veldig proteinrikt og alltid mørt. Visste du at viltkjøtt også inneholder omega 3 i tillegg til vitamin A og D og B12? Bare å nyte et viltmåltid med god samvittighet. 🙂
Jeg ELSKER honningglaserte gulerøtter til, men denne gangen ble det gulrot, hvitløk, løk, brokkoli og litt persillerot. Bruk det du har av grønnsaker i kjøleskapet. Det gjør alltid jeg. Har du sopp er det supergodt stekt sammen med løk. Fløtegratinerte poteter var potetene jeg brukte denne gangen.
Denne ytrefileten spiste vi midt i uken – ikke fordi vi er så fine på det men fordi vi har et luksusproblem: Fryseren er full av vilt!! 🙂 OG vi er jo livsnytere, så her i huset er det gjerne en festmiddag midtukes med et godt glass vin til. 😉
Sausen denne gangen hadde jeg ferdig i fryseren etter et annet viltmåltid, og som alltid lager jeg sausen fra fryst egenlaget kraft og stekesjyen fra kjøttet. Fløte må også til. 😉
Siden jeg ofte lager mat på slump så blir alt ca mål. Jeg tar det jeg har og ser an mengden og bruker det. Og det blir alltid bra. Ha ha. 🙂
Dette trenger du til 4 stk:
Grønnsaker
Brun ytrefilet på alle sider i en varm panne med meierismør og krydre med salt/pepper og timian.
Skrell grønnsakene og legg de i en stekepose, legg ytrefileten oppå og lukk igjen. Sett den inn i oven ved 180 gr til kjerne temperaturen er 60 grader. (Jeg bruker intergrert steketermometer som er i ovnen min) Ta den ut og la den hvile ca 15-20 min.
Legg ytrefilet oppå grønnsakene i en stekepose La den hvile når den ferdig, ca 20 min, før du skjærer i den NAM
Server med de potetene du ønsker, grønnsaker og saus til. Håper det vil smake. 🙂
Utrolig deilig og mørt
Mmmm, dette er digg
NYTES!!!!
Leave a Reply