Bringebær Bellini

Det er vel ingen hemmelighet at jeg ELSKER Cava og bobler?;) Men visste du at det finnes faktisk mange gode og enkle oppskrifter med Cava? Spesielt på sommeren når man kanskje er lei av det gode og velsmakende glasset med bobler og vil ha noe annet eller kanskje trenger en velkomstdrink?

Jeg var i Venezia med mannen min første gang vi fikk smake Bellini. 🙂 Utrolig godt!! Allerede da var jeg i ekstase over smaken. 🙂 Italienerne er gode på Bellini..det er faktisk bare fersk presset ferskenpure’ blandet med musserende. De bruker selvsagt Prosecco, siden det er det landet proseccoen kommer fra. Altså fra Italia. MEN jeg elsker Cava mere enn Prosecco så da bruker jeg det og ber om det når jeg bestiller det. 😉 (bare til info så kommer Cava fra Spania;)) Min favoritt 🙂

Her er min enkle og gode oppskrift på Bringebær Bellini:

  • En neve bringebær. jeg brukte sommeren nyfryste hagebringebær. Bruk gjerne ferske.
  • Bruk en blender til å mose bringebærene
  • En dæsj flytende honning.( kun hvis du er glad i det søte som meg) Honningen kom ikke med på bildet desverre.
  • 1 halv flaske iskald Cava (gjerne Semi Seco pga sødmen)

Start med å blende de frosne eller ferske bringebærene i en blender. (med honning eller uten)

Er bærene frosne la de ligge litt i blenderen og tine litt. Bruk så en sil og klem igjennom bringebærpureeen med en skje og bruk ca 1 ss bringebærpure’ i et glass og hell på med isklald Cava.

Da gjenstår det bare å nyte mens det er kaldt og velsmakende. 🙂 Håper det smaker. 🙂

-Reklame-