Stekt hyse med gulrotstuing

Enkel og deilig fiskemiddag som passer uansett dag. 🙂 Denne gangen lagde jeg gulrotstuing som tilbehør fordi jeg er ekstremt glad i det og fordi det minner meg om gamle dager og smaker utrolig godt.

Jeg brukte hyse som var skinn og beinfri, den er spekket med jod, noe vi forøvrig får for lite av og MÅ få i oss masse mere av. Bruk den fisken du liker best og har tilgjengelig eller ta deg en tur til fiskebutikken.

Gulrotstuingen kan også lages med litt sukkererter oppi eller med sellerirot. Supergodt. 🙂

For å få litt salt i måltidet stekte jeg baconterninger til og smeltet litt meierismør som jeg la baconet i. En god og salt “saus” til å ha over fisken hever smaken.

Dette trenger du til 3 pers:

Dette trenger du til sausen til stuingen:

  • Ca 600 gr hyse uten skinn og bein
  • 300 gr bacon i terninger
  • 4 gulerøtter
  • 8-9 poteter
  • Meierismør

Gulrotstuingen:

  • 4 gulerøtter
  • 4 dl melk
  • 21/2 ss hvetemel
  • salt og pepper
  • 2 ss meierismør
  • 1/2 ts muskat
  • evt litt persille

Begynn med å sette på potetene til kok. Skjær gulrøttene i passende skiver og kok de møre.(ca 8 min). Hell av av vannet.

Pisk ut melet i melken og kok opp mens du rører. La den småkoke i noen minutter og tilsett krydderet og smør tilslutt. Sausen skal bli litt tykk. Er den for tynn kan du tilsette litt maizenna.

Tilsett de kokte gulrøttene og evt litt hakket persille.

Nå kan du steke baconet. Tilsett litt meierismør i etter stekingen så får du litt sjy til å ha over fisken sammen med baconet.

Krydre fisken og stek den med litt meierismør til den blir gylden på hver side, ca 2 min på middels varme på hver side. Den skal flake seg og du ser at den blir hvitere på fargen når den er ferdig.

Server fisken med gulrotstuingen, nykokte poteter og baconsmøret. Håper det smaker. 🙂

-Reklame-