Wok er lett og enkel middag som tar kort tid å lage. OG supergodt. 🙂 Her kan man bruke de grønnsakene man er mest glad i eller bruk de som er på vei til å bli gamle…så reduserer du matsvinn.
Sett av 15-20 min og middagen er ferdig. Deilig med retter som ikke tar lang tid å lage og samtidig smaker helt himmelskt!!! Bruk det kjøttet du liker best, her brukte jeg storfe, men både kylling og svin er like godt.
Dette trenger du til 2-3 pers:
- 300 gram med ferdig strimlet kjøtt (jeg brukte storfe her)
- 1 pakke med eggnudler
- 1 pakke wok saus
- 1/2 brokoli
- 1 rød chili
- 1/2 gul løk
- 1 kinesisk hvitløk
- 1 bit ingefær (denne glemte jeg å legge på bildet desverre)
- 2 ss maizenna
- Evt litt sesamfrø til å drysse over
Begynn med å skjære hvitløk,ingefær og gul løk i tynne staver. Skjør chilien i ringer og del brokolien i små buketter og hakk opp stilken i staver.
Hakk grønnsakene
Sett eggnudlene til koking, 5 minutter.
Kok eggnudlene
Legg kjøttet i en skål og fordel maizenna på det, salt og pepper.
Bland maizenna på kjøttet Stek kjøtt, hvitløk, chili og ingefær
Stek kjøttet, hvitløk, chili og ingefær i litt olje på høy varme i ca 2 min til kjøttet er gyllent. Legg det til sides på en tallerken og stek nå brokoli og løk i litt olje i ca 1-2 min.
Stek brokoli og løk
Ta av nudlene og la de renne av seg vannet. Tilsett woksausen i nudlene.
Bland woksausen i nudlene og rør godt.
Hell nudlene og kjøttet tilbake i stekepannen med brokoli og løken, bland godt.
Bland alt sammen i stekepannen.
Da er det bare å nyyyyte og kose seg! Håper det smaker. 🙂
BON APETIT
Glade farger og glad mat.
Leave a Reply