Asiatisk Nudelwok

Wok er lett og enkel middag som tar kort tid å lage. OG supergodt. 🙂 Her kan man bruke de grønnsakene man er mest glad i eller bruk de som er på vei til å bli gamle…så reduserer du matsvinn.

Sett av 15-20 min og middagen er ferdig. Deilig med retter som ikke tar lang tid å lage og samtidig smaker helt himmelskt!!! Bruk det kjøttet du liker best, her brukte jeg storfe, men både kylling og svin er like godt.

Dette trenger du til 2-3 pers:

  • 300 gram med ferdig strimlet kjøtt (jeg brukte storfe her)
  • 1 pakke med eggnudler
  • 1 pakke wok saus
  • 1/2 brokoli
  • 1 rød chili
  • 1/2 gul løk
  • 1 kinesisk hvitløk
  • 1 bit ingefær (denne glemte jeg å legge på bildet desverre)
  • 2 ss maizenna
  • Evt litt sesamfrø til å drysse over

Begynn med å skjære hvitløk,ingefær og gul løk i tynne staver. Skjør chilien i ringer og del brokolien i små buketter og hakk opp stilken i staver.

Sett eggnudlene til koking, 5 minutter.

Legg kjøttet i en skål og fordel maizenna på det, salt og pepper.

Stek kjøttet, hvitløk, chili og ingefær i litt olje på høy varme i ca 2 min til kjøttet er gyllent. Legg det til sides på en tallerken og stek nå brokoli og løk i litt olje i ca 1-2 min.

Ta av nudlene og la de renne av seg vannet. Tilsett woksausen i nudlene.

Hell nudlene og kjøttet tilbake i stekepannen med brokoli og løken, bland godt.

Da er det bare å nyyyyte og kose seg! Håper det smaker. 🙂

-Reklame-