Kylling curry lager jeg ofte og forandrer alltid hvilke grønnsaker jeg skal ha i fra gang til gang. 😉 Jeg er en mester på å lage ting på slump, da blir det alltid best og jeg sliter i ettertid med å huske hvilke mengder og mål jeg brukte. Ha ha…typisk meg. Men nå som jeg legger ut oppskrifter her er jeg blitt flinkere til å skrive ned etterhvert. 😉
Denne retten bruker jeg bare 15 min på å lage og det er sunn hverdagsmat for folk i farta. Dette har du tid til. 🙂
Kylling curry kan lages hot eller bare litt hot..alt ettersom hvordan DU liker det. Bruk også gjerne de grønnsakene du har tilgjengelig – alt er godt i denne gryten. Jeg hadde noen gulrøtter som begynte å bli litt myke så her måtte de i min gryte.
Jeg pleier å servere ris til kylling curry og gjerne med et varmt naan brød. Bruk det du liker best.
Dette trenger du til 2-3 pers:
- 400 gram kyllingfilet (jeg bruker lårfilet fordi jeg synes den blir mer saftig)
- 1 paprika
- 2 gulrøtter
- 1 rød chili
- 1/2 hønsebuljongterning
- 1/2 kinesisk hvitløk
- 4 ts Green curry paste
- Ris
- (Evt lime som skvises over for smakens skyld)
Start med å sette på risen. Del kyllingen i biter.
Del kyllingen i biter
Hakk gulrøtter og paprika i strimler, chili i ringer og finhakk hvitløken.
Hakk grønnsakene
Stek kyllingen i litt olje i noen minutter til den er litt gyllen. Tilsett grønnsakene og stek 1 minutt. Nå tilsetter du green curry paste og lar den steke noen sekunder,tilsett buljongterning og kokosmelken. Jeg bruker 4 tskjeer med curry paste. Liker du ikke så sterkt, bruk 2 tskjeer.
Stek kyllingen i litt olje Tilsett grønnsakene Tilsett curry paste, buljong og kokosmelk
La det småkoke ca 5-6 minutter.
Småkokes 6 minutter
Smak evt til med litt lime. Blir den for tynn, tilsett litt maizenna. Da er det bare å si : Håper det smaker!!! 🙂
NAM
Sunn og kjapp hverdagsmat
Leave a Reply