Sjokoladekake med smaker fra barndommen eller kanskje fra en bestemor. Det er slik denne kaken smaker. Herlige smaker som minner meg om barnebursdager fra jeg var liten med deilig hint av krydder og kanel. En sjokolade krydderkake. Mmmm, supergod kake. Lag den til en bursdag, dugnad, til en god venn eller rett og slett lag den til helgen for å kose deg.
Denne kaken inneholder ikke egg og er kjapp å røre sammen. Du vil ikke angre å ha laget denne. 😉 Men du anger kanskje på det siste stykket du tok selv om du var mett. 🙂 Siden denne inneholder kefirmelk holder kaken seg saftig lenge. Supert, ikke sant?
Dette trenger du:
Til sjokoladetoppingen trenger du dette:
- 250 gram smør
- 1 liter kulturmelk/kefir
- 650 gram sukker
- 4 ts kanel
- 1 ts ingefær
- 1 ts kardemomme
- 1 ts nellik
- 3 ts natron
- 750 gram hvetemel
Sjokoladekrem:
- 250 gram smør
- 2 ss kakao
- 5 ss sterk kaffe
- 100 gram kokesjokolade
- 600 gram melis
Rør kefir ut med sukker og krydder i en bolle. Tilsett natron, deretter smøret og hvetemelet. Rør godt til en klumpfri deig.
Legg bakepapir i en langpanne og bre røren over. Stekes ved 180 grader ca 30 min.
Etter steking la den avkjøles til den er kald.
Imens rører du sammen sjokokaldekremen til topping.
Bre den over kaken og pynt evt med kokos, strøssel eller bare la den ha sjokoladekremen. Den er like god uten pynt på. Håper den faller i smak 🙂
Leave a Reply