Sunn Pai med kylling&fetaost

Pai til middag, lunch, jenteklubb, bursdag eller bare til kveldskos – uansett når du pleier å spise det så passer det alltid. Kald pai i matboksen til lunch er jo supert om du får noe igjen da. 😉

Denne paien er mager og sunn. Den er laget med smaker fra middelhavet og jeg drømte meg bort og lengtet til de greske øyer når jeg spiste denne. Utrolig gode smaker. Siden denne paien er mager kan du unne deg så mye du orker. Godt med et iskaldt glass hvitvin til, for JA dette er jo digg sommermat i varmen. Paien kan serveres kald eller varm rett fra ovnen.

Ja bunnen må forstekes i 12-16 minutter men uansett så er denne oppskriften så enkel at alle klarer dette lett. 😉 Liker du ikke oliven så bytt det ut med noen baconskiver.

Dette trenger du til ca 6 stk (en paiform):

Paibunn:

  • 125 gram hvetemel
  • 50 gram sammalt hvete
  • 60 gram smør
  • 100 gram mager kesam
  • 2 ss vann
  • 1 ts himalyasalt

Fyll:

  • 1 stor kyllingfilet. Ca 200 gr. (min var 230 gram)
  • 1/2 kinesisk hvitløk
  • 1 rødløk
  • 150 gram fetaost blokk
  • 100 gram spinatblader
  • 15 oliven uten stein (klem ut steinene)
  • 10 babytomater
  • 3 egg
  • 3 dl lettmelk
  • salt/pepper/kyllingkrydder eller tørkede urter. Bruk det du liker.

Begynn med paibunnen. Putt alle ingrediensene i en liten blender og la den gå til det er blitt en deigklump.

Kjevle deigen ut på benken, bruk gjerne litt mel under, smør en paiform og legg den i. Viktig at kantene blir dekt av deig. (Min paiform er 32 cm i diameter.) Prikk deigen med en gaffel.

Stekes ved 200 grader varmluft i ca 12-16 min. Ta den ut og sett den til sides.

Nå begynner du på fyllet. Skjær kyllingfileten i biter, finhakk hvitløken og hakk rødløken i litt større biter.

Begynn med å steke kyllingen i litt olje og krydre den. Sett den til side. Stek hvitløk og rødløk i litt olje på medium varme til rødløken er blitt litt myk.

Fordel spinatbladene i bunnen av paien, legg kylling og løk over.

Legg oppå tomater og oliven, hakk fetaosten i biter og legg på.

Tilslutt blander du eggene i melken og visper godt med en gaffel. Krydre med det krydderet du liker oppi melkeblandingen og hell den over paien.

Steketiden varierer alt ettersom hvor stor/vid paiform du bruker. Min form var 32 cm så steketiden her er 30 min på 200 gr varmluft. (Har du en mindre form kan det være at den må steke litt lengre fordi alt blir mer kompakt.) Eggeblandingen skal være fast og fyllet litt gyllent.:)

Da er det bare å si nyyyt og kos deg med denne gode sunne paien!!!!! Digg med en god salat til. 🙂

-Reklame-