Fiskesuppe er alltid godt synes jeg og super sommermat! Denne oppskriften er veldig enkel, tar 20 minutter å lage, bruk de grønnsakene du har tilgjengelig og liker best. Fin måte å tømme kjøleskapet på. 😉
Du kan selvsagt bruke ordentlig fiskekraft hvis du har det (jeg pleier å koke rekeskall m løk og grønnsaker som jeg siler og fryser i flasker i fryseren) men denne oppskriften er laget med fiskebuljongterninger. Lettvint og smaker godt. 🙂 Og veldig enkelt. 😉
Dette trenger du til 2 stk, doble opp hvis dere er flere:
- 2 sjalottløk
- 1 kinesisk hvitløk
- 2 gulrøtter
- 1/2 søt paprika
- 1/2 fennikel
- 2 vårløk
- 2 terninger med fiskebuljong
- 300 g laks/torsk eller sei (jeg kjøper de posene på rema med torsk&laks i biter til kun 39,-kr)
- 1 liter vann
- 1 boks med creme fresh
- litt sitron skviset over på slutten
- salt/pepper/evt urter
Slik gjør du:
Begynn med å finhakke løk og hvitløk, de andre grønnsakene hakker du i passende biter.
Fres hvitløk og sjalottløk, godt med smør i panne, på middels varme i ca 1 minutt.
Tilsett alle grønnsakene og rør rundt i ca 1 minutt til. Ha alt over i en kjele og hell på vann og smuldre inn fiskebuljongterningene.
Kok opp gryten i 5 min. Ta nå ca 2 øser av kraften og bland det i en skål med creme fresh og rør det ordentlig ut.
La den småkoke ca 5 min til med creme fresh og smak til med salt/pepper/urter eller et godt fiskekrydder hvis du har det. Er den for tynn kan du tykne den litt med maizenna. Jeg synes den er god slik den er. 😉 Skivs over litt sitron og smak til slik du får den så krydret du ønsker. Har du kremfløte i kjøleskapet er det godt med en skvett i suppen.
Helt tilslutt putter du oppi fisken i terninger og lar de trekke ca 5 min. Har du reker er det også godt å legg på toppen rett før servering. Server med gjerne urter på toppen og nystekt hvitløksbrød til. Håper det smaker. 🙂
Leave a Reply