Baconsurret svinefilet med ovnstekte poteter

Svinefilet er god og lett mat å lage, surrer man bacon rundt blir det enda bedre. 😉 Denne retten er noe som har falt i smak i familien her i over flere år-kjempepopulær helgemat som alle digger. Denne kan du også legge på grillen, jeg stekte den i pannen og i ovnen denne gangen.

Av tilbehør kan man feks ha grønnsaker, ovnstekte eller kokte, fløtegratinerte poteter istedet for ovnspoteter, ris for de som foretrekker det eller bare ha en salat til. Her lagde jeg «full pakke», dvs ovnspoteter, salat, grønnsaker og en god hjemmelaget fløtesaus av kraft. 🙂

En svinefilet av den størrelsen jeg hadde (litt over 800g) rekker til ca tre stk..alt ettersom hvor sulten man er. Vi var VELDIG sultne her i påsken med begge ungene vår til middag, så her lagde to stk til oss fire. Ja, det ble litt til overs. 😉

Dett trenger du, i tillegg til salat/grønnsaker/saus:

Tørk godt av svinefilet med kjøkkenpapir og krydre med salt og pepper. Surr baconskiver godt rundt hele veien og brun den godt på alle sider i stekepannen med smør.

Legg deretter svinefileten i en ildfast form. Sett ovnen på 180 grader. Jeg bruker steketermometer i og tar den ut ved 60-62 grader. Har du ikke det er det ca 30 min i ovnen ved 180 grader.

Nå kan du vaske poteter og dele de i båter. Pensle de godt med olje i en ildfast form og krydre med det krydderet du liker. Stekes v 180 gr ca 35-40 min, de skal bli gyldne og sprø utenpå og myke inni.

La den hvile på en fjøl etter den er ferdig stekt ca 15 min før du skjærer den i skiver.

Da er det bare å nyte med det tilbehøret du liker. 🙂 Bon Apetit’-håper det smaker!

-Reklame-