Gratinert pastaform med ost og spinat

Alt i ett form til middag er digg og her er det utrolig mange gode smaker. At den er vegetar er jo også fint..bra med kjøttfri middag iblandt.

Er du ikke fan av vegetarmat så kan du selvsagt tilsette skinkebiter i den..men jeg lover deg denne er så god uten at du må ihvertfall prøve. 😉

Som alltid når jeg server pasta står pepperkverna på bordet sammen med en god olivenolje. Det er ingenting som slår en pastarett med nykvernet pepper på toppen og ringlet olivenolje over. Ikke prøvd det før sier du? Da er det på tide! 🙂

Dette trenger du til 4 personer:

  • 1-2 bokser hakkede tomater (jeg bruker 2 fordi jeg liker den saftig)
  • 1 pakke med frossen spinat (450gram)
  • 500 gram pasta
  • 1 kinesisk hvitløk finhakket
  • 1 beger cottage cheese (ikke light)
  • 2 dl revet parmesanost
  • 2 dl revet mozarellaost
  • 1 ts Salt/ 1 ts pepper

Begynne med å koke pastaen. Kok den 2-3 minutter kortere enn det står på pakken. Legg i en sil etter koking slik den får rent av seg. Bruk den pastaen du har tilgjengelig. Her kan man bruke alt. 🙂

Stek den frosne spinaten forsiktig i en panne med litt olje..når den begynner å gå i oppløsning tilsetter du hvitløken.

Når den har putret ca 2 min tilsetter du boksen med cottage cheese og salt/pepper.

Sett stekepannen til side. Bland 1 -2 bokser med hakkede tomater i den ferdig kokte pastaen, rør godt slik at det blander seg godt. Tilsett nesten all parmesanosten og rør godt.

Så legger du halvparten av pastablandingen i en ildfast form, tilsett spinatblandingen oppå og avslutt med den siste halvparten av pastablandningen og strø over mazarellaosten og resten av parmesanosten.

Stekes ved 200 c ca 20 min. Den skal bli gyllen og sprø på toppen.

Serveres med en god olivenolje og nykvernet pepper. Håper det vil smake. 🙂

-Reklame-