Hjort flatbiff i stekepose med tilbehør

Her i huset spiser vi utrolig mye viltkjøtt, noe som både er magert og veldig godt. Viltkjøtt inneholder også faktisk litt omega 3,vitamin B12, sink, jern og kalsium. Så dette er noe man må ta med i beregningen av sunne matvarer. Vi var så heldige å få levert mange kilo med både hjort og elg før jul og det nyter vi så ofte vi kan.

Denne flatbiffen lager jeg i stekepose – noe jeg ofte gjør med alt av kjøtt. Jeg synes det blir saftigere og du slipper mye klin i stekovnen. 😉 Jeg er en mester til å lage alt uten oppskrift og på slump så bær over meg at det ikke er eksakte mengder her. 🙂

Slik gjør du:

Tørk av flatbiffen med kjøkkenpapir og krydre den med salt/pepper og timian. Brunes på alle sider i stekepannen med meierismør som er gyllent før du legger den i pannen.

Skjær de grønnsakene du vil bruke i litt grove biter og legg de i bunnen av stekeposen. Jeg brukte hel kinesisk hvitløk, gulrot, sellerirot, kålrot, rødløk og brokkoli. Legg flatbiffen oppå alle grønnsakene og lukk igjen stekeposen og klipp et hull i ene hjørnet. Settes i ovnen 180 gr med steketemometer. Jeg tok den ut på 60 gr.

Jeg lagde en rødvinsaus til. Her er oppskrift:

2 store sjalottløk, i småbiter, freses i olje 2 min, tilsett 5 dl rødvin og la dette koke og redusere til halvparten. Det tar ca 30 min. Tilsett 5 dl kjøttkraft og la koke ca 15 min. Tilsett 2 ss creme fresh og evt litt fløte. Jeg hadde også 1 ts med kokosblomstsukker i for å runde smaken. Salt og pepre og sil sauen før servering.

Del poteter i båter og legg de i en ildfast form. Pensle godt med rapsolje og krydre med salt/pepper og evt tørkede urter. Jeg hadde også flytende honning over. La de stå ved 180 gr ca 40 min..de blir myke inni og crispy utenpå.

Når steketermometeret viser 58-60 gr kan du ta stekeposen ut. Ta ut flatbiffen og legg den på en fjøl til hviling i ca 15 min.

Skjær opp i den tykkelsen du ønsker på skivene og server med grønnsakene fra stekeposen, deilige honning glaserte potetbåter og rødvinsaus. Velbekomme!

-Reklame-