Har du god tid en dag så er hjemmelagde pitabrød noe som smaker himmelsk godt. Du kan fylle de med det du liker best, biffkjøtt, kylling, svinekjøtt, kjøttdeig eller bare en digg salat med fetaost og tzatziki.
De brødene som blir til overs kan du putte i fryseren så er det lettvint å ta opp neste gang du vil lage noe med pita i.
Dette trenger du til ca 20 stk:
- 1/2 pk med tørrgjær
- 3 1/2 dl lunkent vann
- 2 ss flytende honning
- 0,5 dl olje
- 150 gr yoghurt naturell
- 2 ts salt
- ca 750 gr hvetemel eller bruk det melet du tåler
Start med å blande gjæren i en bakebolle med vannet, tilsett alt det andre og elte sammen i ca 10 min. Jeg brukte kjøkkenmaskinen. Dekk til bakebollen og la den heve ca 1 time.
Sett deigen til heving ca 1 time. Trill ut til boller Kjevle bollene litt flate og legg på stekebrett
Trill ut til boller som du kjevler litt flate. Jeg har litt olje på benken slik at det ikke setter seg fast.
Stekes ca 6 min på 240 gr. Legges på rist til avkjølning.
Mmm..deilig og nystekt
Fyll pitabødene med det du måtte ønske. 🙂
Leave a Reply