Kylling i Pita er vel noe alle digger 😉 Her har jeg marinert kyllingkjøttet i noen timer for at det skal bli saftig med god smak av krydder. Det må man ikke gjøre…her kan man også bruke ferdig stekt kyllingkjøttdeig, kyllingkjøttet fra en grillet ferdigstekt kylling, rester av kyllingfilet som du har hatt til middag eller rester fra kalkun. Bruk det du har tilgjengelig.
Jeg bakte pitabrødene selv (oppskift kommer snart) men det funker også like bra med ferdigkjøpte pitabrød.
Dette trenger du til 4 pers:
- Olje til marinering
- 1 kinesisk hvitløk finhakket
- Krydder
- ca 600 gr kylling, bruk den kyllingen du har tilgjengelig. Jeg brukte lårfilet siden den er veldig saftig og jeg liker den veldig godt.
- Pitabrød (bak selv) eller kjøp ferdig
Skjær kyllingen i passe biter og legg det i en skål med olje. Tilsett finhakket hvitløk og det krydderet du vil bruke, rør godt så alt blander seg. Nå kan dette stå i ca 2 timer. Gjør du det kvelden før så legg det i en pose i kjøleskapet. Jo lengre det får stå, jo bedre blir smaken. Har du bare 1 time til rådighet så la det ligge i en time. 🙂
Bruker du rester av kalkun eller ferdig stekt grillkylling så trengs det selvsagt ikke marinering. 😉
Bland kyllingen med olje, hvitløk og krydder
Stek kyllingen i varm panne i ca 3-4 minutter. Fyll pitabrødene med salat, kebabsaus og det du måtte ønske og liker. Enkel og god middag.
MMM…Kylling i Pita er digg!
Leave a Reply