Rå vegansk&sukkerfri sjokoladekake

Når mannen min hadde bursdag nå i april ville jeg bake en sjokoladekake som alle kunne spise. Siden det er mye allergier i familien og noen som ikke tåler sukker så måtte jeg lage det helt sukkerfritt. Nøtteallergi måtte jeg også ta hensyn til så denne kaken er helt uten sukker, nøtter, gluten og er i tillegg vegansk for det er ikke egg i. Den ble kjempegod og alle digget den! 🙂 Denne kan du lage dagen før for den blir bedre jo lengre den står.

Man kan bruke kokosblomstsukker i bunnen, siden det er noen som reagerer på dette hos oss brukte jeg litt honning istedet. Dadlene er så søte i seg selv at man trenger egentlig ikke noe søtning. Men forventes det at det skal smake like søtt som i vanlige kaker så bruk kokosblomstsukker. 😉 Det skal også være en halv avocado i kremen..noe jeg glemte å legge ved på bildet av ingrediensene.

Dette trenger du (i tilegg til en halv moden avocado):

Kakebunn:

  • 2 dl kokosmasse
  • 2 dl råkakao pulver (kjøper mitt hos Life)
  • 20 dadler uten stein (jeg brukte 1 pakke)
  • 1/2 ts salt

Putt alle ingrediensene til bunnen i en blender med knivblad og kjør til massen er seig. Press den ut i en liten kakeforme kledd med bakepapir og sett i kjøleskapet.

Sjokoladekrem:

  • 5 dl kokosmelk. (bruk de små boksene, ikke lett variant, og husk at de må stå kaldt før bruk, pga kokskremen må tykne.)
  • 15 dadler ( jeg brukte 1 pakke)
  • 3 dl råkakao pulver
  • 2 ss cocosa kokosolje (kjøper min hos Life)
  • 2 ss lønnesirup
  • 2 ss kokosblomstsukker (kan sløyfes eller ertsattes med honning)
  • 1/2 moden avocado
  • 1/2 ts salt

Putt alle ingrediensene til sjokoladekremen i en blender med knivblad og kjør til en smidig krem. Fordel kremen over kakebunnen og sett kaldt i ca 3 timer.

Jeg blandet litt kokosmasse med råkakao og drysset over kaken i tillegg til litt hakket sukkerfri sjokolade.

Da er det bare å nyte. Håper det vil smake. 🙂

-Reklame-