Jeg har vært 3 ganger i vidunderlige Mexico og hver gang jeg lager Chili Con Carne kommer minnene tilbake! De deilige smakene, den litt sterke stingen i maten, de nydelige litt eksotiske luktene…nok en grunn for å lage denne retten ofte 🙂
Chili Con Carne betyr med kjøtt. Chili Sin Carne er uten kjøtt. Jeg elsker kjøtt så for meg blir det Chili Con Carne. Dette er egentlig en rett fra sørstatene men vi fikk denne servert i Mexico, hvor de er storforbruker av bønner i maten. Billig, sunt og mettende.
Denne gryten smaker kjempegodt i et pitabrød, med nachos og guacamole, i en tortilla lefse, gratinert i en form i ovnen med ost over eller bare alene. Mulighetene er mange. Bruk gjerne fersk opphakket chili i gryten selv om jeg ikke har det i min oppskrift. Jeg bruker det ofte.
Dette trenger du:
Til 4 pers:
- 500 g Karbonadedeig
- 2 løk, finhakket
- 1 kinesisk hvitløk
- 2 bokser hakkede tomater
- 2 bokser tomatbønner
- 2 bokser kidneybønner i chilisaus
- 1 rød, finhakket paprika
- 1 grønn, finakket paprika
- 2 ts chilipulver
- 2 ts tørket oregano
- Salt/pepper
Finhakk løk, paprika og hvitløk.
Fres karbonadedeigen i en stekepanne eller gryte, tilsett grønnsakene helt på slutten og la de surre med et par minutter.
Tilsett tomatene og bønnene og rør godt sammen. Krydre, tilsett mere chilipulver hvis du vil ha den sterkere. (eller bruk fersk chili)
Bland i bønner og hakkede tomater Rør om og kok opp
Kok opp og server gryten med feks nachoschips. Godt og smakfult. ENJOY! 🙂
Mmmmm, smak av herlige Mexico
Leave a Reply