Disse rundstykkene er supergode og veldig enkle å lage. Faktisk så sa datteren min at dette var de aller beste rundstykkene jeg noengang har laget 🙂 Det var hyggelig.
Det som gjør denne så enkel er at alt blandes i en bolle og du trenger ikke å kna eller rulle ut. Deigen helles i en langpanne, enklere blir det ikke. 😉 Jeg hadde bare pizzagjær tilgjengelig, men du kan bruke den gjæren du vil. Det står havregryn i oppskriften men disse er laget uten fordi jeg ikke hadde det tilgjengelig. 😉
Disse er utrolig gode å fryse ned, så lag gjerne 2 langpanner med en gang så har du lett tilgjengelig i fryseren og kan ta opp og varme.
Dette trenger du:
- 600 gram hvetemel
- 200 gram grovt mel (jeg brukte urkornmiks)
- 1/2 dl chiafrø (kan sløyfes)
- 150 gram solsikkekjerner
- 200 gram havregryn
- 1 pk tørrgjær eller fersk gjær
- 1 dl nøytral olje
- 1 ss sukker
- 1 ts salt
- 9 dl lunkent vann
- Sesamfrø til pynt på toppen før steking
Bland lunkent vann og gjær sammen i en bolle, tilsett resten av ingrediensene og rør sammen. Deigen skal være litt klissete..så blir den for tørr tilsett litt mere olje og vann.
Pakk plast rundt bollen eller et tett lokk og sett til heving et varmt sted ca 30-35 min. Kle en langpanne med bakepapir og smør deigen utover. Strø sesamfrø over og lag ruter med en pizzaskjærer.
Hell røren i pannen og dryss sesamfrø over Prøv å lage ruter med en pizzaskjærer
Settes i ovnen ved 200 grader ca 30 min. Etter 10 min lukket jeg opp og lagde mer tydelige ruter.
Ta rundstykkene ut av pannen og legg på en rist. Håper det vil smake. 🙂
Mmmm, bare å nyte med deilig pålegg på.
Hvem kan motstå nystekte, deilige rundstykker?
Leave a Reply