Jeg er nok litt over gjennomsnittet glad i pasta..men det er fordi man kan variere så mye, det er enkelt og passer til alt. Også selvfølgelig: Det er jo kjempegodt! Det er en rimelig middag og siden jeg elsker parmesanost, som er supergod topping, så går jeg ofte og tenker på pasta til middag.
Denne retten her koster ikke mye å lage, liker du ikke sopp så bytt ut den med feks brokkoli. Her er det kun fantasien som setter stopp. Vil du ha det kun vegetar så sløyfer du baconet.
Dette trenger du til 4 personer:
- 250 g spagetti
- 250 g sjampinjong
- 5 ss hakkede soltørkede tomater i olje
- 3 skiver bacon
- 2 fedd hvitløk
- 1 dl vann
- 2 dl matfløte
- En stor neve fersk basilikum
- Salt/pepper (og evt litt parmesan til topping for de som er glad i det)
Skjær soppen og baconet i små skiver, finhakk hvitløken. Sett på pasta til koking i lettsaltet vann. (følg anvisningen på pakken)
Stek baconet sprøtt og legg til side. Stek sopp og hvitløk og soltørkede tomater i ca 10 min på medium varme til soppen har krympet og blitt gylllen.
Stek sopp,hvitløk og soltørkede tomater Tilsett salt/pepper,basilikum og baconet Så heller du vannet blandet med fløten over
Krydre med salt/pepper,tilsett basilikum og baconet. Tilsett vann+fløten. Rør om og la koke 1 minutt. Tilsett den nykokte pastaen som har fått renne av seg vannet. Bland alt sammen og server’ med litt olivenolje på toppen og evt revet parmesan.
Tilsett spagetti og rør om.
Kos deg og nyt!!
Leave a Reply