Italiensk Pizza med serrano og parmesan

En god italiensk hjemmelaget pizza er noe man kan unne seg hver uke. 😉 Det er ihvertfall min mening. Siden vi nettopp har vært i Thailand og har hjemmekarantene i 14 dager pga koronaviruset, blir det litt enkle men gode middager.

Så denne pizzaen lagde vi på fredagskvelden og den smakte helt vidunderlig. Siden deigen var nok til 2 store tynne bunner ble det også lunchen vår på lørdag. Kjempegod også dagen etter!

Denne deigen trenger ikke heving – så ingen grunn til å si at hjemmelaget pizza tar laaang tid. 🙂

Jeg lagde hjemmelaget pizzasaus. Vil du ikke det så bruk ferdig saus. Men jeg skal garantere deg at hvis du lager sausen selv så kommer du ikke til å angre. Lag den gjerne i stor porsjon (gang sausoppskriften med 4 feks) så kan du fryse ned og ha ferdig til neste gang du lager pizza. (Lager du sausen selv så beregn 30 min koketid)

Oppskrift pizzasaus:

  • 1 stor sjalottløk
  • 1/2 kinesisk hvitløk
  • 2 ts oregano
  • 1 boks med hakkede tomater
  • 1 ts sukker
  • 2 ss olivenolje til steking
  • Stek løk og hvitløk i 2 minutter, tilsett tomater, oregano og sukker. la småkoke ca 30 min.

Dette trenger du til 2 store tynne pizzabunner:

Pizzabunn:

  • Ca 7 dl pizzamel Tipo 0
  • 2 dl lunkent vann
  • Litt over en halv pakke med tørrgjær
  • 3 -4 ss olivenolje
  • 1 ts himalayasalt (eller vanlig salt)

Bland mel, tørrgjær og salt i en bolle. Tilsett lunkent vann med olivenolje i og bland godt. Kna deigen godt med hendene til deigen er fast og fin. Er den for løs må du tilsett litt mel.

Del opp deigen i 2 emner og kjevle ut en etter en til en stor rund bunn og legg på bakepapir på rist eller på en pizzastein. Jeg bruker alltid noen dråper med olivenolje på benken når jeg kjevler den ut-da blir den smidig og lett å løfte opp etterpå Du kan også kjevle den ut rett på bakepapiet.

Smør ut pizzasausen på bunnene..

Strø over ost, bruk gjerne mozarella, den er best på smak til pizza og stek den på 250 grader i ca 7-8 minutter. Den skal være sprø og gylden i kantene.

Legg på serranoskinke og parmesanost i tynne lange skiver og dryss over godt med ruccola. Og nyyyyyt!!!!!! 🙂 🙂 🙂

-Reklame-