Alle som kjenner meg vet jeg er avhengig av sjokolade!!! Jepp, det stemmer. Jeg spiser faktiskt sjokolade hver dag. 😮 Men jeg spiser ikke store mengder og da tenker jeg at det bare er sunt. Sjokolade gjør meg glad og mange ganger kan det også få opp apetitten min.
Jeg er mest glad i mørk sjokolade og den inneholder jo som mange vet myyye kakao og kraftige antioksidanter. OG det er faktisk kreftforebyggende og kan beskytte kroppen mot ulike sykdommer. 🙂 Og den hjelper deg og skille ut endorfiner, som igjen gir deg gode følelser av velvære og glede. Så ta deg gjerne litt mørk sjokolade med GOD SAMVITTIGHET.
Jeg elsker også kokos og her skal du få oppskrift på små digge sukkerfrie kokosboller. Vil du bruke vanlig sukker i de så gjør gjerne det. Jeg prøver og kutte ned på vanlig farin da det faktisk er betennelsefremmede. Det kan øke betennelser i mage/tarm og ledd. Og jeg som sliter med pollenallergi vet at kan den forverres med mye sukkerinntak. Så jeg prøver å finne løsninger på digge oppskrifter som alle kan spise med god samvittighet. Med full mulighet til å lage de med vanlig sukker. :o)
Dette trenger du:
- 5 plater gelantin
- 1 plate kokesjokolade eller sukkerfri sjokolade
- 3 -4 eggehviter (jeg brukte 3 store egg)
- 4 ss sukrinmelis (vil du bruke vanlig sukker så er mengden ca 250 gram farin)
- Kokosmasse
- 2 ts cocosaolje ( eller delfiafett)
- Litt vann til gelantinplatene
Start med å koke opp ca 1/2 dl vann som du legger gelantinplatene i. Ta kjelen bort fra varmen og sett til side.
Skill ut eggeplommene og spar til feks en omelett. 🙂
Eggehvitene pisker du i en ren bolle til de er stive og sitter fast i bollen når du snur bollen på hodet. Tilsett sukrinmelis litt etter litt (eller farin) mens du pisker fremdeles. Tilslutt tilsetter du gelantinen som er flytende i en tynn stråle mens du pisker.
Fyll en pose med hull i eller bruk bare en teskje til å lage må boller på et ark med bakepapir. Det gjør ingenting om bollene ikke ser fine ut eller blir rar fasong på. Det synes ikke når du skal dekke de med sjokolade og kokos.
Legg små boller på bakepapir på et brett
Sett bollene i kjøleskapet i ca 30 min. Smelt sjokolade og cocosaolje i en beholder i vannbad. Og hell kokos i en skål.
Dypp bollene i sjokoladen også i kokos. Sett på et brett. Dette må gjøres ganske fort slik at skummet ikke smelter i den varme sjokoladen.
Du kan også rulle de i feks hakkede nøtter hvis du foretrekker det eller kakestrøssel. Settes i kjøleskapet. Oppbevares i en tett boks i kjøleskapet eller frys de.
Settes i kjøleskapet for at de skal stivne
Da er det bare nyyyte og kose seg masse, nydelig med en kopp kaffe til!!! ;o)
Godt til kaffekoppen
MMMMM, dette er digg!!!!!
Leave a Reply