Asiatisk Chilikylling

Denne retten får fram så gode smaker, litt søtt og sterkt samtidig som det er litt syrlig. Denne må du bare prøve! Garanterer at du vil like den.

Her brukes det ikke fersk chili, men Sriracha saus som er ganske sterk. (kjøper den på Rema 1000) Honningen får frem sødmen og limejuicen lager det lille syrlige. Bland sammen sausen først så er det klart til å helle over kyllingen og grønnsakene når de er stekt.

Her kan du også bruke biffstrimler av storfe eller svinekjøtt. Jeg liker den best med kylling. Kjøper du ferdig strimlet er mye av jobben gjort og det er bare å putte i stekepannen.

Dette trenger du til 4 personer:

  • 500 g kyllingfilet
  • 1 stor rød paprika
  • 1 stor gul paprika
  • 5 vårløk
  • 1 rødløk
  • 1 pose cashewnøtter, saltede
  • salt/pepper
  • Ris til 4 personer

Sausen:

  • 1/2 kinesisk hvitløk
  • 3 -4 ss flytende honning
  • 1-2 lime (smak deg fram før du bruker lime nr 2, noen ganger holder det med 1)
  • 2 -3 ss Sriracha saus (liker du ikke så sterkt holder det med 2)
  • 5 ss soyasaus

Start med å blande sausen: Finhakk hvitløk som du blander med honning, sriracha, soyasaus og limesaft.

Rist Cashewnøttene i en tørr panne til de blir gyldne og sett til side. Kutt opp grønnsakene.

Stek løken i litt olje og tilsett paprika. Stekes kun 1 minutt sammen. Sett til side. Stek kyllingen i litt olje samtidig som du krydrer den med salt og pepper. La den bli gylden og nesten helt ferdigstekt. Tilsett paprika og rødløk og nå putter du i vårløken og blander godt.

Tilsett den nydelige sausen over alt og rør godt. Ved servering toppes retten med cashewnøtter og server med nykokt ris. Håper det vil smake!

-Reklame-