Kyllingfrikasse’

Jeg elsker god tradisjonell husmannskost og digger hønsefrikasse’. Jeg har funnet ut at det er faktisk like godt med kyllingfrikasse’ og det tar kortere tid. Denne oppskriften er min egen, så tilføre eller sløyfe det du måtte ønske og gjør den til din.

Jeg synes en god kyllingfrikasse’ kan nytes når som helst på året og lag gjerne dobbel porsjon, den er like god å varme opp. Du vil se at du sikkert får endel kraft til overs, etter du har laget sausen. Frys kraften og bruk den som base til supper senere. Utrolig enkelt, godt og sunt.

Dette trenger du til 4 pers :

  • 1 stor kylling ( jeg brukte fersk Stange Landkylling fra Rema 1000)
  • 3-4 gulerøtter
  • En god bit sellerirot
  • 1 persillerot
  • 1 gul løk
  • 1/2 purreløk
  • Salt/pepper

Til sausen:

  • 3 ss hvetemel
  • 3 ss meierismør
  • Ca 12 dl liter Kyllingkraft (denne får du når du har kokt/trekt kyllingen)
  • En skvett kremføte
  • 1 ts sukker (eller stevia)
  • 1/2 sitron (saften)

Fyll en kjele over halveis med kaldt vann og legg kyllingen oppi. (Her kan du tilsette litt div grønnsaker for at kraften skal bli ekstra digg) Kok opp og la den trekke/småkoke ca 1 time. Ta den opp og legg på et fat.

Rense kyllingen og legg til side.

Kutt gulrøtter, persillerot, sellerirot, løk og purre i litt gode, grove biter. Smelt smøret i kjele og rør inn hvetemel, spe med kraften kyllingen har ligget i til den er passe tykk. Legg grønnsakene (untatt purre’n-den skal oppi helt tilsutt) i sausen og la de småkoke/trekke i ca 10 min.

Tilsett sukker, en fløteskvett, litt sitronsaft fra sitronen og smak til med salt/pepper. Tilsett tilslutt purre og kyllingen. Server med nykokte poteter til. Velbekomme.

-Reklame-