Ingenting er så godt som alt i ett form med deilig laks og hvit saus med soltørkede tomater. Denne har også kajennepepper i sausen så det blir litt sting i smaken. Supergodt synes jeg og den er like godt dagen etter til oppvarming.
Her har jeg laget 2 varianter-den andre oppskriften har jeg pimpet opp litt med fersk spinat og squash, brukt salmalaks og droppet rødløk. De bildene ligger helt nederst på denne siden. 🙂
Denne er til 4 personer :
- 4 laksefileter,fjern skinn og bein
- 1 rødløk
- 1 brokkoli
- 4 ss soltørkede tomater , finhakket. (Jeg bruker den som ligger i olje ferdig hakket fra Rema 1000)
- Ca 10 stk små amandine poteter,skjært i skiver med skallet på
- 2 ss smør
- 2 ss hvetemel
- 4 dl lettmelk (evt laktosefri hvis du ikke tåler vanlig melk)
- salt/pepper/kajannepepper
- Revet gulost
Skjær brokkoli i små buketter og potetene i fine skiver (behold skallet på) og kok de i hver sin gryte med lettsaltet vann, brokkolien skal koke 1 minutt og potetene 4 minutter. Hell av vannet.
Skjær rødløk i skiver og fordel kokt brokkoli, poteter og rødløk i en ildfast form.
Skjær laksen i litt store biter og krydre den med salt/pepper og legg den oppå grønnsakene.
Lag hvit saus: Smelt smøret i en kjele og tilsett hvetemel og pisk godt. Lurt å skru ned varmen.. Spe med melken, litt etter litt, samtidig som du pisker ut evt klumper. La den småputre mens du pisker i et minutt. Krydre sausen med salt, pepper og kajennepepper. Bland i soltørkede tomater og hell sausen over laks og grønnsakene. Dryss over ost på toppen.
Stekes på 200 grader ca 12-15 minutter.
En annen variant har jeg tilsatt dette i tillegg til det som står over i oppskriften:
Leave a Reply