En deilig pastarett som er lettvint og god til middag uansett ukedag. Denne er også ganske sunn, du får i deg bla antioksidanter og betakaroten av gulrøttene og mye vitamin C og B6 av persilleroten. De hakkede tomatene er bra for huden vår pga høyt innehold fra Lykopen. Så det er bare å kose seg med god samvittighet. Noen ganger bruker jeg også finhakket fersk chili i sausen.
Dette trenger du til 4 pers:
- 2 gulerøtter
- 1 persillerot
- 2 sjalottløk
- 1 kinesisk hvitløk
- 3 stilker stangselleri
- 2 bokser hakkede tomater (og evt 2 ss tomatpure’ hvis du har, jeg bruker ofte uten)
- Evt 1 dl kjøttkraft (kan sløyfes)
- Pasta/tagliatelle
Finhakk alle grønnsakene og fres de i litt olje. (Bruker du tomatpure tilsetter du det nå.) Rør om og tilsett de hakkede tomatene (og evt kjøttkraft) La det stå og småputre så lenge du har tid til. Liker du kjøtt i bolognesen din tilsetter du stekt elg/hjort/storfe eller kyllingkjøttdeig på slutten av koketiden i tomatsausen.
Stek grønnsakene med litt olje
Kok spagetti/tagliatelle til, følg anvisningen på pakken til antall personer.
Server’ med nyrevet parmesanost på toppen og noen ferske blader med basilikum. Bon apetit!
Sunt og godt
Leave a Reply