Svin i sursøt saus

Denne retten har så gode smaker og få ingredienser, så den fortjener å bli laget. Du kan selvsagt bytte ut svin med kylling hvis du heller foretrekker det og tilføre de grønnsakene du har tilgjengelig i kjøleskapet. For å gjøre det ekstra enkelt kjøper du ferdig strimlet svin i butikken så slipper du å bruke tid på det også. Da er det bare å putte strimlene i stekepannen.

Dette trenger du til 4 pers:

  • 500 gram strimlet svinekjøtt (eller kylling)
  • 1 stor rød paprika
  • 1 stor grønn paprika
  • 2 bokser med ananas i biter (bruker de små i 3 pk)
  • Ris

Sursøt saus:

  • 4 ss soyasaus
  • 3 ss sukker
  • 2 ss eplecidereddik
  • 1 ss maizennamel
  • 1 1/2 dl kjøttkraft (bruk buljongpulver hvis du ikke har kjøttkraft)
  • Saften fra ananasboksene

Begynn med sausen. Bland soyasaus,kjøttkraft,sukker,eddik og saften fra ananas boksene i en kjele. Tilsett maizenna og kok opp og la det småkoke i ca 10 min. Kok ris etter antall personer på pakken.

Kutt paprika i biter. Stek strimlet svinekjøtt i varm panne og tilsett paprika helt til slutt og stek med 1 minutt. Tilsett tilslutt ananasbitene. Hell over den sursøte sausen og server’ med nykokt ris til.

Bon apetite!

-Reklame-