Denne retten har så gode smaker og få ingredienser, så den fortjener å bli laget. Du kan selvsagt bytte ut svin med kylling hvis du heller foretrekker det og tilføre de grønnsakene du har tilgjengelig i kjøleskapet. For å gjøre det ekstra enkelt kjøper du ferdig strimlet svin i butikken så slipper du å bruke tid på det også. Da er det bare å putte strimlene i stekepannen.
Dette trenger du til 4 pers:
- 500 gram strimlet svinekjøtt (eller kylling)
- 1 stor rød paprika
- 1 stor grønn paprika
- 2 bokser med ananas i biter (bruker de små i 3 pk)
- Ris
Sursøt saus:
- 4 ss soyasaus
- 3 ss sukker
- 2 ss eplecidereddik
- 1 ss maizennamel
- 1 1/2 dl kjøttkraft (bruk buljongpulver hvis du ikke har kjøttkraft)
- Saften fra ananasboksene
Begynn med sausen. Bland soyasaus,kjøttkraft,sukker,eddik og saften fra ananas boksene i en kjele. Tilsett maizenna og kok opp og la det småkoke i ca 10 min. Kok ris etter antall personer på pakken.
Kutt paprika i biter. Stek strimlet svinekjøtt i varm panne og tilsett paprika helt til slutt og stek med 1 minutt. Tilsett tilslutt ananasbitene. Hell over den sursøte sausen og server’ med nykokt ris til.
Bon apetite!
Leave a Reply