Kyllingsuppe

Noe av det beste jeg vet er hjemmelaget kyllingsuppe. Denne oppskriften forandrer jeg på for hver gang jeg lager den, for jeg bruker kun av de grønnsakene jeg har tilgjengelig i kjølskapet og det kan variere fra gang til gang. Elsker at den er lettvint og har en nydelig smak av dijon.

Dette trenger du til ca 2-3 porsjoner:

  • 2-3 kyllingfileter
  • 7 dl hønsekraft/kyllingkraft
  • 2 sjalottløk
  • 2 gulrøtter
  • 1 kinesisk hvitløk
  • 1 persillerot
  • Litt paprika
  • 1 -2 ss dijonsennep (jeg bruker 2 ss fordi jeg elsker dijon smaken)
  • 1 boks med kremfløte ( eller 1 boks med kokosmelk hvis man ønsker den litt sunnere)
  • 1 ts tørket gurkemeie
  • 1 ts tørket chilikrydder
  • salt/pepper
  • Evt litt ferk koriander ved servering

Legg kyllingfiletene i hønsekraften som er kokt opp og la de hvile der uten å koke,ca 15 min. Imens hakker du opp alle grønnsaker i små biter.

Fres grønnsakene kjapt i en panne med litt olje og alle krydderene. (Du kan også bruke de krydderne du har i skapet for å lage din egen vri og smak.)

Ta opp kyllingfiletene av kraften og skjær de i passende biter. Legg kyllingbitene og grønnsakene i kraften og tilsett dijon sennep og kremfløten. Kok opp og smak til med salt og pepper. Nydelig med rundstykker,hvitløksbrød eller italienske brødstenger til.

Nyt og kos deg.

-Reklame-