Noe av det beste jeg vet er hjemmelaget kyllingsuppe. Denne oppskriften forandrer jeg på for hver gang jeg lager den, for jeg bruker kun av de grønnsakene jeg har tilgjengelig i kjølskapet og det kan variere fra gang til gang. Elsker at den er lettvint og har en nydelig smak av dijon.
Dette trenger du til ca 2-3 porsjoner:
- 2-3 kyllingfileter
- 7 dl hønsekraft/kyllingkraft
- 2 sjalottløk
- 2 gulrøtter
- 1 kinesisk hvitløk
- 1 persillerot
- Litt paprika
- 1 -2 ss dijonsennep (jeg bruker 2 ss fordi jeg elsker dijon smaken)
- 1 boks med kremfløte ( eller 1 boks med kokosmelk hvis man ønsker den litt sunnere)
- 1 ts tørket gurkemeie
- 1 ts tørket chilikrydder
- salt/pepper
- Evt litt ferk koriander ved servering
Legg kyllingfiletene i hønsekraften som er kokt opp og la de hvile der uten å koke,ca 15 min. Imens hakker du opp alle grønnsaker i små biter.
Fres grønnsakene kjapt i en panne med litt olje og alle krydderene. (Du kan også bruke de krydderne du har i skapet for å lage din egen vri og smak.)
Ta opp kyllingfiletene av kraften og skjær de i passende biter. Legg kyllingbitene og grønnsakene i kraften og tilsett dijon sennep og kremfløten. Kok opp og smak til med salt og pepper. Nydelig med rundstykker,hvitløksbrød eller italienske brødstenger til.
Nyt og kos deg.